torstai 7. toukokuuta 2020

Ajattelun harmonia

 

Harmoninen ajattelu vaatii monien vuosien työstämistä, itsensä haastamista, itsensä tuntemista ja perusasioiden kertaamista. On tärkeää muistaa, että pettymykset ovat aivosähkökäyrän epäsymmetria ja mikäli sähkön saa suodattumaan taas omille uomilleen, niin oppiminen on pettymyksestä kehittymistä. Harha-ajattelu on vastustaja, joka pyrkii uskottelemaan omat ajatukset vain oikeiksi. Mikäli oppii suodattamaan omat harhat ja ymmärtämään harhojen merkitystä, niin harhan pohjalla usein löytää oman trauman, joka johdattaa vääristymään.

Harmonisessa ajattelussa on oltava palikat kohdallaan, niin kuin on japanilaisessa kivimuodostelmassa. Ajattelu on näkymätöntä esteettisyyttä, järjestystä, jäsentelyä, syvää ja kauniin rauhallista maisemaa. Se voi olla luojansa näköinen, tyylitelty, kitkerä, tai ihan vain poksahteleva purukumi. Tärkeintä kuitenkin harmoniassa on kokonaisuus ja palikoiden oman paikan löytäminen. Sehän me tiedämme, ettei järjestelmä toimi ilman järjestystä. Koska kyseessä on harmoninen ajattelu, niin se ei voi toimia ilman kokonaiskuvan ymmärtämistä.

Haasteita kokonaisuuden tielle ilmenee jo hyvin varhaisessa vaiheessa, kun huomataan hermojen kynnyksen laskeneen merkittävällä tavalla. Se on ensimmäinen askel, sitä sanotaan hermoraunion laaksoksi. Sen selvittäminen, tai oikeastaan sen läpikäyminen vaatii kanttia ja rohkeutta kohdata syvät ja rumat kolhut. Mutta, se on välttämätön vaihe, sillä sieltä kerätään epäkohdat, jota tulemme tarvitsemaan jatkossa.

Vaihe, jossa et tunne itseäsi ja syvennyt alitajuntaan, sinulla ei ole täällä yhtään ystävää, turvaa, turvallista paikkaa suojautua. Olet käytännössä heitteille jätetty lapsi, keskellä moottoritietä, eikä kukaan välitä sinun kohtalostasi. Olet vihreä rupikonna, sitä sinä alat itsellesi hokemaan ja alat kokemaan meripahoinvointia rumuudesta. Väylät tukitaan ja sinut ajetaan nurkkaan niin ahtaalle, että et saa henkeä. Pään sisäinen paikka on niin pimeä, ettet näe omia käsiäsi edes muutaman sentin päästä. Tämä on siis ensimmäinen aste.

Kun matka jatkuu silmät muurautuneena, tunnet tuulen vireen ja meren pärskeen poskillasi, kun olet mastoon sidottu. Matka jatkuu kyllästymiseen asti ja kuulet taivaalta ukkosen riehuvan. Titaanit etsivät syyllistä heidän tyytymättömyyteensä ja tiedät ettet ole tehnyt uhrauksia heidän puolestaan. Näin toinen vaihe valjastaa sinulle todellisen ja päättymättömän vihan.

Sinut heitetään mereen haiden syötäväksi, mutta selviydyt ja ryömit rantaan luut murskana, olet tomuinen ja muistutat ennemmin amebaa, kuin mitään ihmisen kaltaista otusta. Vietät aikaasi autiolla saarella, jossa kateutta aiheuttaa eliöt, jotka ovat eläneet samassa muodossaan miljoonat vuodet. Pääsi alkaa tuottamaan mielettömyyksiä ja täällä ainoa vaara on vain oma mieli ja mielen aiheuttaman ansat. Aistit muodostavat kuplamuovipatjan, jota poksauttelet päättymättömään auringonlaskuun. Varjojen heijastukset houkuttelevat merenpinnasta astumaan toiseen todellisuuteen, sinne käänteiseen ja näennäisesti kirkkaampaan maailmaan.

Ratkaisu ja vaihtoehdon erottelu, siis puhdistumisen vaihe. Kuona, likaisuus ja asioiden loppuun käsittely. Vaiheittainen läpikäyminen on aloitettava alusta, aina niin pitkään, kunnes reitillä ei ole yksikään kivi väärässä paikassa. Mutta, mistä sen voi tietää, että kivi on oikeassa paikassa? Ongelmallisimman vaiheen ratkaisu löytyy vain ja ainoastaan läpikäymällä jokainen vaihe yhä uudestaan läpi. Tämä tila, jonka olet itsellesi aiheuttanut, on vahva suggestio, tai koomaa vastaava labyrintti, jossa on vaihtoehtoja noin noviljoona, mutta vain yksi oikea reitti.

Tämä koulun läpikäyminen antaa mahdollisuuden unohtaa kaiken, minusta tuntuu, minä luulen -käsityksen. Harteillesi nostetaan shamaanin viitta, millä ei ole sinulle mitään merkitystä. Mutta, jos se luo sinulle vielä merkityksen, niin palaa takaisin saarelle, sillä muuten psykoottinen helvetti polttaa kehosi täyteen pentagrammeja. Merkityksen merkityksettömyydet nostavat kasvonsa ja tulevaisuus on pelkkää haudankaivamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti