keskiviikko 15. elokuuta 2018

Kello 03.00

Gusamus fagius: Kello 03.00


Haaveiluni päättyi naapurin meuhkaamiseen. Olisi voinut kuvitella, että naapuri olisi tullut seinästä läpi, sillä rytinä oli sitä luokkaa.
Seinältäni tippuivat taulut ja astiakaapin perintö astiasto sai myös osansa. Itse pelästyin vallattomasti, taisin päästää alleni, sehän tässä päähän ottaakin. Vatsani pyörähti kuin karuselli, seuraavaksi katselin sängyssä makoilevaa pientä ruskeaa ystävää. 
Voi Gustavson, mitä menit tekemään?

Punainen kylpytakki päälle ja Gustavsonin ovelle. 
Koputan oveen isolla kädellä niin, että varmasti kuurotkin kuulevat ja kuolleet heräävät haudoissaan.
Huoneistosta kuuluu erikoisia ääni, mielikuvitukseni tuottaa ajatuksen kivinorsuista, jotka ovat kiivaasti parittelemassa.

Viimein Gustavson avaa ovensa. Olen hetken mykistyneenä näkemästäni, kun edessäni seisoo alaston mies intiaani päähine päässään. 

Onko sinulla täällä norsuja panemassa toisiaan perseeseen, kun kuuluu sellainen jytke? 

Gustavson: Rakas naapurini Fagius. Olemme juuri jännän äärellä, nimittäin saimme vaimoni kanssa IKEAN hyllykön ripustettua seinälle. Nyt näemme kuinka se toimii oikeassa toiminnassa!

Fagius: Tuleeko yhden kaapin asentamisesta noin kova pauke.
Oletko muuten huomannut, että olette alasti?

Gustavson: Pahoittelen meteliä, mutta kun kyse on Ruotsalaisista kalusteista, niin on välttämätöntä riisua vaateet saadessaan mutterit oikeisiin reikiin. Niin, se pamahdus johtuu ihan vain Ruotsalaisista selosteista.

Huomaan Gustavsonin intiaanipäähineen takaa, kuinka hänen vaimonsa istuu lattialla persialaismaton päällä. Hänen päästään nousee mustan sakeaa savua. Vedä johtopäätöksen, että valtava posahdus on kuulunut vaimon päästä, tutkiessaan monimutkaisia ohjeita. 
Mutta todellinen räjähtämisen syy taitaa löytyä Gustavsonin keskelle kämmentä kasvanut peukalo.

Jätän asian sikseen toivossa, että saan nukkua seuraavat pari tuntia rauhassa.


Hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti