lauantai 27. helmikuuta 2021

Palikka

Surinaa korvissa.

Mitä oikein tapahtuu, maailma pyörähtää akselinsa ympäri kenenkään huomaamatta. Piiloliike syrjäyttää tajunnan ja pysäyttää millisekunniksi aijan. Jotain merkittävää on tapahtunut, sillä lähes huomaamattomat väreet ovat vaihtaneet suuntaansa.

Kysymme hölmistyneenä, joko on tullut meidän aikamme, vaikka se meni ohitse ja on jäänyt kauas olemattomaan menneisyyteen. Tarttukaa hetkestä kiinni, kun hetki päästettiin vapaasti menemään.

Raavitaan päätä, kun ei missään ole mitään järkeä, kehotamme laajentuvan mielen kallonkutistajalle. Kehotamme uudismieliset alentumaan hierarkioille ja tottelevan päätettyjä sääntöjä.

Miksi toimimme niin kuin toimimme? Koska olemme ennenkin tehneet asioita vinoon ja mielemme on tuntematon reikä.

Emme tahdo ymmärtää tylsyyden sanomaa, koska mustalaatikko on turrutettava ennen viimeistä sekuntia. Ennen, kun palikka on saatu tungettua syvälle siaraimiin, olisi ehkä syytä kysyä, tarvitseeko siihen jotain apuvälineitä? Sillä loogisessa päättelyssä on otettava huomioon myös arkisimmat huomiot esille.

Mutta, arki. Pyrkikää olla positiivisia ja ajatelkaa valoisasti, kyllä Aurinko paistaa myös risukasaan. Ei muuten paista, mikäli olemme tehneet työmme ja polttaneet risut lämpimiksemme. Hymy pyllyyn, kun hermosto ei jaksa nostaa sitä ylemmäs.

Puuta koputetaan onnensa menettämisen pelossa ja kai siitä syystä syömme buranaa pääkipuihin. Pelkäämme tauteja ja viruksia, mutta olemme valmiita alentamaan vastustuskykyä syömällä antibioottia vapaaehtoisesti. 

Ennen kaikkea turvallisuus ja terveys edellä. Ennen kaikkea uskomme satuihin, jottei tarvitsisi avata silmiä fyysiselle maailmalle. Uskomme tarinoita perustellun tiedon ulkorajoilla, joita emme voi todistaa. 

Uskomme sortaviin ja syrjiviin  järjestelmiin, koska pääomat ovat niin käskeneet. Myös lait ovat pääsääntöisesti muodostettu sortojärjestelmän hyväksi, koska ajatellaan kasvun olevan ainoa vaihtoehto.

Joko tiedämme mitä välineitä tarvitsemme palikan asettamisesta siaraimiin? Jos vielä olemme ymmällämme, niin tiedoksi voidaan todeta, että siitä ei ole todennäköisesti mitään hyötyä, ellei ole kokemushakuinen, ja/tai utelias.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti